maandag 11 september 2017

augustus 2017
Jawel, de schoolvakantie was weer ten einde en de kinderen mochten weer op school komen. Best wel weer spannend, want nu zijn ze GROEP 8!! Het laatste jaar van de basisschool is begonnen. Een leuk jaar, maar ook een jaar waarin we nog wel gewoon hard aan  het werk gaan. De klusjes van groep 8 zijn uitgelegd en iedereen heeft een taak. We hebben de training voor het brigadieren gekregen en iedereen was capabel bevonden. De kinderen hebben hier plezier in en wat doen ze een goede taak. Alle ouders en kinderen kunnen nu veilig oversteken naar school. Goed bezig!!!

Ook fijn dat er een paar nieuwe ouders brigadieren. Bedankt!!
Dit schooljaar krijgen de leerkrachten de cursus coöperatief leren. Dit is leren op een speelse en leuke manier, terwijl alle kinderen bezig zijn. Zo leren de kinderen ook van elkaar. Je ziet dat de kinderen hier even aan moesten wennen, maar dit ging vlot, want het zijn elke keer leuke activiteiten. Hieronder een paar foto's terwijl de kinderen hier mee bezig zijn.
Verder hebben we veel aandacht voor de groepsvorming. In de eerste weken zullen we geregeld opdrachten doen die te maken hebben met elkaar leren kennen en ook weten hoe we met de ander om moeten gaan. Dit zodat we een prettige sfeer in de klas hebben/krijgen, waar iedereen zich veilig en prettig voelt.