zaterdag 14 oktober 2017

september en oktober

De eerste 8 weken zijn voorbij gevlogen! Wat hebben we al veel gedaan en geleerd.
Ook deden we veel samenwerkingsopdrachten zoals zonder te praten een groepstekening maken met een potlood met touwtjes eraan. In het fotoalbum kunt u de foto's zien. 


De derde dinsdag van september was het Prinsjesdag. Dit hebben we ook met groep 8 gevierd. We hebben hoeden gemaakt en kregen les over Prinsjesdag. Daarna mochten we een debat voeren (geschreven door Dagmar).
 
We hebben in de afgelopen weken twee gastlessen gehad over het Jodendom. In de eerste les leerden we over de inhoud van het Jodendom. We spraken over rituelen, verschillen en overeenkomsten met het christelijk geloof en bekeken verschillende voorwerpen. De tweede les ging over het antisemitisme.   
Vanaf het begin van het schooljaar zijn we begonnen met kilometerlezen. Dit wil zeggen dat we een krasbare wereldkaart in de klas hebben hangen. We bedenken met de hele klas een land waar we naar toe willen lezen. Het eerste land waar we naartoe lazen was Rusland. We gingen kijken hoeveel kilometer het was. Elke bladzijde is één kilometer.
Elke maandag kijken we hoeveel kilometers we hebben gelezen. Per land maakt een tweetal een presentatie. Bij Rusland waren het Isabel en Dagmar. Rusland hebben we ondertussen gehad en die konden we openkrassen. We gaan nu naar Nieuw-Zeeland (geschreven door Pauline).

HC Leerdam verzorgde een hockeyclinic voor onze groep. We mochten naar het hockeyveld en leerden verschillende hockeytechnieken.

Tijdens de kinderboekenweek 'Wij zijn niet bang van lezen' hebben we verschillende activiteiten rondom lezen gedaan.

Simon mocht groep 8 vertegenwoordigen met de voorleeswedstrijd.  Hij las een spannend stuk voor uit 'De grijze jager' en nam het op tegen Romea, Lotte en Thirza. Wat deed hij het goed en wat vonden we het spannend voor hem. Uiteindelijk won hij de voorleeswedstrijd.
'Simon we zijn trots op je! Veel succes in de volgende ronde'

Jesse vertelt jullie meer over het voorlezen in groep 2:
Het voorlezen was heel leuk en grappig. De kleuters vonden het  spannend. Ze luisterde goed en daarna bleven we even met ze praten. We vonden het jammer dat we weer weg gingen en de kleuters vonden het super leuk.

We sloten de Kinderboekenweek af met een boekenmarkt.

Fijne vakantie groep 8!