dinsdag 1 mei 2018

April

17 t/m 19 april maakten we de Centrale Eindcito. 
De Ouderraad verwende ons elke ochtend, tijdens het maken van de toets, met iets lekkers en 's middag genoten we van het mooie weer of een leuke film.
De uitslag laat nog even op zich wachten, maar wij zijn zoiezo (en waren dat natuurlijk al) super trots op jullie!
 Donderdagmiddag hielden we een after Citoparty. We aten in het zonnetje warme broodjes en gingen bowlen. Een erge gezellige middag!

Volgens sommige leerlingen was deze week zelfs de leukste schoolweek van hun schoolcarri√®re. 

In de weken voor de vakantie stonden we tijdens de geschiedenislessen stil bij 4 en 5 mei. 
Vanmiddag zijn Pauline, Vanessa en Thalita aanwezig geweest bij het plaatsen van een Stolperstein.
Overal in Europa worden deze gedenktekens geplaatst voor woningen waar in de Tweede Wereldoorlog Joodse mensen woonden die gedeporteerd zijn naar concentratiekampen en daar zijn omgekomen. In Leerdam werden 2 van deze stenen gelegd. Pauline las een gedicht voor en daarna mochten we een roos bij de Stolperstein aan de Oranje Nassaulaan leggen. 
De kinderen vonden het erg indrukwekkend. 


En nu geniet groep 8 van een welverdiende vakantie. Na de vakantie volgen een aantal korte weken met Hemelvaart, een studiedag en Pinksteren. We gaan volop oefenen voor de musical en kijken we uit naar het schoolkamp.

Fijne vakantie!

Ps. In het fotoalbum van deze maand staan ook nog wat oude (vergeten te plaatsen) foto's uit februari.
Pauline en Amelie kookte namelijk heerlijke Indiase soep en Simon vertegenwoordigde ons tijdens de regionale voorleeswedstrijd. Na de wedstrijd trakteerde hij ons op een heerlijke chocoladetaart.